Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

O ATOS BANK

Ko smo mi

ATOS BANK a.d. Banja Luka

Banka postoji na tržištu Republike Srpske od 1. marta 1999. godine, kada smo počeli da poslujemo pod imenom Zepter komerc banka a.d. Banja Luka, kao jedna od prvih privatnih banaka na teritoriji Republike Srpske.

Volksbank International AG, Beč je 12. jula 2007. godine kupila akcije Zepter bank a.d. Banja Luka, a od 1.oktobra 2007. godine je banka i zvanično promjenila ime u Volksbank a.d. Banja Luka.

U februaru 2012. godine je potpisan ugovor između Sberbank Rusija i Österreichische Volskbanken AG (ÖVAG) o kupoprodaji Volksbank International AG, Beč, te je 31. decembra 2012. godine Volksbank a.d. Banja Luka zvanično postala Sberbank a.d. Banja Luka.

 U martu 2022. godine, Agencija za bankarstvo Republike Srpske donijela je rješenje o primjeni prodaje akcija Banke kao instrumenta restruktuiranja, kao i prodaji akcija u vlasništvu Sberbank Europe AG, Beč, Austrija Novoj Banci a.d. Banja Luka.

Banka je 23.05.2022. godine promijenila poslovno ime i sada posluje pod imenom ATOS BANK a.d. Banja Luka, te nastavlja da pruža proizvode i usluge svojim klijentima u 27 poslovnica.

Nastavljamo, graditi dugoročne i harmonične odnose sa našim klijentima, koji su nam na prvom mjestu.

Naše poslovne aktivnosti su usmjerene na konstantan razvoj i digitalizaciju bankarskih usluga, kako bi naše usluge klijentima bili na raspolaganju 24/7.

Naše korporativne vrijednosti

  • POVJERENJE – Povjerenje smatramo ključnom vrijednosti i temeljem svakog dobrog odnosa. Sa našim klijentima razvijamo dugoročne i harmonične odnose, a našim odgovornim i kvalitetnim radom stvorili smo reputaciju pouzdanog i jakog partnera.
  • POŠTOVANJE – Međusobno poštovanje i uvažavanje su stub i temelj naših korporativnih vrijednosti, te sa našim klijentima i zaposlenima njegujemo odnose sa poštovanjem i razumijevanjem.
  • POSVEĆENOST – Posvećenost i predanost usmjerena je na naše klijente kojima pružamo vrhunsku uslugu i kvalitet, koji su skladu sa potrebama naših klijenata, kojima pružamo podršku baš u trenutku kad im je potrebna.
  • INTEGRITET – Poslujemo otvoreno i odgovorno, uz poštovanja pravila a svoje ciljeve ispunjavamo pošteno i uz najviše etičke standarde.
  • MI SMO TIM – Veoma rado pomažemo jedni drugima, kako bismo postigli zajednički cilj. Transparentni smo, vjerujemo našim kolegama i poštujemo jedni druge.

Naša strategija

Naše poslovne aktivnosti su usmjerene na konstantan razvoj i digitalizaciju bankarskih usluga, kako bi naše usluge klijentima bili na raspolaganju 24/7.

Proizvodi i usluge naše Banke su kreirani u skladu sa zahtjevima i potrebama naših klijenata, kojima pružamo podršku baš u trenutku kad im je potrebna.

Prateći savremene trendove poslovanja, koje konstantno unapređujemo, napredujemo i rastemo zajedno sa našim klijentima.

Neprestano nastojimo da poboljšamo način na koji poslujemo i otvoreni smo za nova iskustva i potrebe svakog klijenta!

Društvena odgovornost i podrška zajednici u kojoj poslujemo je stub i temelj naših korporativnih vrijednosti.

POVJERENJE, KVALITET, SIGURNOST, SNAGA I POUZDANOST ostaju imperativni zadaci naše Banke.

Informacije za finansijske institucije

Ovdje možete preuzeti informacije i dokumentaciju potrebnu u poslovanju sa ATOS BANK a.d. Banja Luka

 

Naziv ATOS BANK a.d. Banja Luka
Sjedište Jevrejska 71, 78 000 Banja Luka
Sudski registar Okružni privredni sud Banja Luka MBS: 1-10523-00
Matični broj 01907883
JIB 4400930100008
PIB 400930100008
SWIFT/BIC SABRBA2B
Reuters diling kod ATOS
FATCA GIIN L9CFXA.99999.SL.070
Mreža kontokorentnih banaka

Preuzmite dokument: SSI

FATCA W-8BEN-E

Preuzmite dokument: W-8BEN -E ATOS BANK a.d. Banjaluka

Wolfsberg AML Upitnik

Preuzmite dokument: Wolfsberg questionnaire (CBDDQ) 2023

AML Certifikat

Preuzmite dokument: AML Certificate

Trebate pomoć?