Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Global Finance drugu godinu zaredom proglasio Sberbank najinovativnijom bankom

Sberbank je drugu godinu zaredom proglašena najinovativnijom bankom u Srednjoj i Istočnoj Evropi, prema specijalizovanom časopisu Global Finance. Personalizovano korisničko iskustvo na bankomatima Sberbank zasnovano na umjetnoj inteligenciji (AI) takođe je dobilo posebno priznanje.

Sberbank je prepoznata kao najinovativnija banka nakon što je razmotreno 16 visokotehnoloških projekata za građane i korporativne klijente koji su implementirani u poslovnicama banke, a uključuju:

  • Personalizovano korisničko iskustvo na bankomatima Sberbank zasnovano na umjetnoj inteligenciji (AI)
  • Hibridni proizvod: prihvaćanje platnih transakcija putem poslovnih partnera
  • Platforma za plaćanje režija (BRIS)
  • Personalizacija aplikacije Sberbank Online zasnovana na umjetnoj inteligenciji (AI)
  • Emocionalni dizajn aplikacije Sberbank Online
  • Sberbank ID: prijava putem QR koda ili PUSH notifikacija za više od 50 usluga koje su dio Sberbank ekosistema i njegovih partnera
  • Pretplata kao model plaćanja za partnerske usluge u okviru aplikacije Sberbank Business Online
  • FinTech API rješenje kao platforma za direktnu integraciju partnerskih usluga, plaćanja računa i obračunskih sistema klijenata sa Bankom
  • Proširena paleta proizvoda za poslovanje na finansijskim tržištima u sklopu aplikacije Sberbank Business Online
  • Intelektualni okvir za poslovanje sa potencijalnim klijentima
  • Algoritamski nalozi u sistemu e-trgovine Sberbank Markets
  • Inteligentni program za komunikaciju (chatbot) u sastavu e-trgovine Sberbank Markets
  • Sveobuhvatno rješenje za poslovanje sa velikim iznosima gotovog novca
  • Online otvaranje računa za preduzetnike
  • Inovativne usluge u sistemu plaćanja korporativnih klijenata

 

Prema riječima Josepha Giarraputa, izdavača časopisa Global Finance, unazad šest mjeseci posebno je došlo do izražaja koliko je važno biti sposoban prilagoditi se, te su se pokazale naznake beskontaktne budućnosti. Giarraputa je uvjeren da će novi načini razmišljanja biti ključni za razvoj uspješnih poslovnih modela.

Herman Gref, Predsjednik Uprave (CEO) i Predsjednik Izvršnog odbora Sberbank izjavio je:

„Sada se nalazimo u vremenima rastuće tehnološke povezanosti, a za preduzeća koje slijede ovaj trend, poslovi se povećavaju. Među najvećim preduzećima na svijetu ne postoji ni jedno tradicionalno preduzeće ili kompanija koja se bavi isključivo proizvodnjom robe. Tehnologija se može primijeniti svugdje i ona sve mijenja. Sberbank tržištu predstavlja inovativna rješenja kojima nastoji predvidjeti očekivanja klijenata i pružiti najbolje usluge".

Nagrade za najbolje inovatore osmi su put dodijeljene kompanijama koje uspješno pronalaze nove puteve razvoja i koje osmišljavaju jedinstvene bankovne proizvode. Žiri časopisa Global Finance takve je kompanije odabrao među finansijskim kompanijama iz Afrike, Azijsko-pacifičke regije, Srednje i istočne Evrope, Južne Amerike, Bliskog Istoka, Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope.

Global Finance jedan je od najstarijih i najcjenjenijih međunarodnih finansijskih i bankarskih časopisa. Njegovi stručnjaci analiziraju poslovanje finansijskih institucija širom svijeta, i prepoznaju najbolje među njima, kako sa aspekta njihovih ukupnih usluga, tako i u pogledu određenih pokazatelja. Nagrade koje dodjeljuje časopis Global Finance predstavljaju pouzdan standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu. Unazad nekoliko godina, Sberbank je prepoznata kao najbolja banka u mnogim kategorijama.

 

Trebate pomoć?