Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank a.d. Banjaluka drugu godinu za redom podržava akciju „Movember“

Sberbank a.d. Banjaluka je zajedno sa građanima i neformalnim udruženjem građana  „Superbrke“ podržala humanitarnu akciju „Movember“.

Sberbank a.d. Banja Luka je i ove godine dio humanitarne akcije „Movember”. „Movember“ predstavlja globalnu kampanju, te je cilj da se u mjesecu novembru u što većoj mjeri probudi svijest o opasnostima karcinoma prostate i testisa, te da se u istom periodu prikupi što više sredstava za pomoć oboljelima od ove teške bolesti.
„Sberbank je prepoznala značaj i podržala akciju „Movember“ koja se kao dio svjetske kampanje u Banjaluci održava peti put u organizaciji Neformalnog udruženja građana „Superbrke“. Smatramo da je ovo prilika da pozovemo sve one koji su mogućnosti da budu dio ove akcije, jer svako pojedinačno može svojim malim doprinosom da bude velika podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija.“ rekla je Sanja Vasilić, portparol Sberbank a.d. Banjaluka.
I ovog „Movember-a“ se prikupljeni novac uručuje dvojici momaka, koji se hrabro bore sa oboljenjem.
Movember je nastao 2003. godine u Australiji među nekolicinom prijatelja koji su na šaljiv način pokušali da prenesu veoma ozbiljnu poruku – prevencija karcinoma prostate.
Novembar je tako postao mjesec tokom kojeg muškarci puštaju brkove s ciljem podizanja svijesti o karcionomu prostate i testisa.
Movember je kasnije, iz godine u godinu, prerastao u jednu od najvećih globalnih humanitarnih kampanju u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije o bolesti.
 
      

Kontakt za medije:

Služba marketinga i komunikacija

Jevrejska 71, Banja Luka

Tel.: 051/246-441

[email protected]

 

Trebate pomoć?