Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank četvrtu godinu zaredom brend sa najvećom vrijednošću u Rusiji

Sberbank je četvrtu godinu zaredom zadržala vodeću poziciju u godišnjem rangu „Brand Finance Russia 50“ brendova sa najvećom vrijednošću u Rusiji, i to nevjerovatnih 11.3 milijardi dolara. Ostalih top 5 kompanija su: Gazprom, Lukoil, Rosneft i Ruske željeznice. 

Sberbank nastavlja da premašuje očekivanja svojih klijenata širenjem svog digitalnog ekosistema. Kroz strateška partnerstva i M&A aktivnost (spajanje i preuzimanje), Sberbank je postala banka koja na jednom mjestu nudi sveobuhvatnu uslugu za svoje klijente, jer je svoje bankarske usluge proširila na logistiku, kupovinu, zabavu, korporativno obrazovanje, zdravstvo, pravne i poslovne usluge. Takva diversifikacija stvara pogodnost za klijente Sberbanke i dugoročno smanjuje nestabilnost prihoda. Štaviše, integracija poslovnih procesa stvara mogućnosti za dodatno smanjenje troškova. 

Kompanija „Brand finance“ takođe napominje da je integracija ostalih usluga u ponudu proizvoda Sberbank, bila uspješna zbog jakog imidža brenda Sberbank. 

„Visoka vrijednost našeg brenda rezultat je rada Sberbank tima i povjerenja naših klijenata. Ponosni smo na ovo priznanje, i da samo stalnim kretanjem ka budućnosti možemo sprovesti najambicioznije planove i fantastične projekte kako bi život naših klijenata učinili lakšim i ugodnijim svaki dan." izjavio je ovim povodom Herman Gref, predsjednik Uprave i Izvršnog odbora Sberbank Rusija. 

„Sberbank je stekla neuporedivo povjerenje na svom domaćem tržištu i temelj je ruskog finansijskog sistema. Ova Banka je odličan primjer kako odnos sa klijentom može izgraditi snažan brend koji iziskuje veliko povjerenje.“ izjavio je ovo David Haigh, predsjednik kompanije „Brand finance“.

 

Trebate pomoć?