Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

ATOS BANK i MUP RS predstavili prvi video u nizu na temu bezbjednosti klijenata!

16.04.2024. Novosti

Jedno od osnovnih načela ATOS Banke je bezbjednost i zaštita klijenata, te se svojim kontinuiranim naporima godinama unazad trudi da zaštitu podataka klijenata podignu na nivo strateške funkcije.

„Iz tog razloga zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova već mjesecima radimo na podizanju svijesti o sigurnosti klijenata i njihovih podataka, te predstavljamo prvi edukativni video u nizu kojim želimo da ukažemo na zloupotrebu podataka putem SMS poruka. Smishing (skraćeno od "SMS phishing") je oblik prevare u kojem napadači koriste SMS poruke kako bi prevarili ljude i dobili njihove lične podatke poput brojeva kreditnih kartica ili drugih osjetljivih podataka. S obzirom na to da je ova vrsta prevare sve češća, ATOS BANK u saradnji sa Mup-om RS predstavlja video koji prikazuje kako prepoznati smishing, te kako se zaštititi od njega i sačuvati svoje lične i finansijske podatke od potencijalnih prevara ovog tipa“ saopštili su ovim povodom iz Službe marketinga i komunikacija ATOS BANK.

Na ovaj način ATOS BANK želi da svoje klijente i ostale građane podsjeti da vode računa o bezbjednosti svojih podataka, te da se dostavljam svojim ličnih podataka izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa.

Iz Banke naglašavaju da od svojih klijenata ATOS BANK a.d. Banja Luka nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke, elektronskom poštom, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.

 

Trebate pomoć?